To παιδί θέλει μπάνια – Τουρνέ στην Κρήτη

Όταν είσαι μάνα, όλα ξεκινούν με τη φράση “το παιδί μου πρέπει να…”Στη συγκεκριμένη περίπτωση η φράση που μου καρφώθηκε ξαφνικά ενα πρωί ήταν “το παιδί μου πρέπει να κάνει μπάνια”…. Λεφτά για διακοπές δεν παίζουν απλά, τα πήγαινέλα στην Ψάθα καλά είναι, αλλά…. Ο μικρός έχει τρελαθεί εδώ πέρα και κοντεύει να τρελάνει κι εμένα… Είμαι μάνα εγώ, θα τη βρω τη λύση…. Τουρνέ στην Κρήτη….

Όλα κανονισμένα!
Ήρθε η κυρία μας η Αργυρώ Τσάπου εκ Θεσσαλονίκης, ήρθε και ο Καρτίμπελης ο κιθαρίστας ο καλός και ανηφορίσαμε στο dare2dance της Νάντιας για προβούλα. Όλα καλά! Έτοιμοι? Πάμε!
Την επομένη φεύγαμε με το Κνωσσός. Εγώ, το παιδί μου (κάθε φορά που θα το διαβάζετε αυτό θα σκέφτεστε τον δραματικό τόνο της Μάρθας Βούρτση), η Αργυρούλα, η Όλγα και ο Πάνος!
Το πλοίο είχε τα πάντα! Πισίνα, παιδότοπο, απίστευτα πράγματα! Το παιδί μου, μούλιασε στην πισίνα με την Αργυρώ παρέα.

Φύγαμε 13/7. Το βράδυ παίζαμε στο Faedra beach!
Φτάσαμε στο Ηράκλειο και με την ψυχή στο στόμα, τρέξαμε στα ΚΤΕΛ να προλάβουμε το λεωφορείο για Αγ.Νικόλαο.Οι 5 μας και άλλες 3-4 βαλίτσες, 1 τσάντα με παιχνίδια, 1 τσάντα με φαγητά, 1 τσάντα με τα απαραίτητα, ένας ενισχυτής και μια κιθάρα….Ακόμα πονάει ο δεξίς μου ο ώμος. Φτάσαμε στο Faedra Beach μισή ώρα αφού άρχισε η παράσταση…(αστειεύομαι.) Με ταχύτητα κομήτη, ετοιμαστήκαμε και βγήκαμε να θαμπώσουμε το κοινό! Όλα καλά! Η θάλασσα από πίσω μας, το αεράκι δροσερό, η Αργυρώ να τα σπάει κι εγώ με τον Πάνο σε μόνιμη οπτική επικοινωνία. Ουφ! Τελειώσαμε.

Οι επόμενες μέρες κύλησαν κάπως έτσι για εμένα και το παιδί μου: Ξύπνημα στις 8.30, πρωινό, μπάνιο στην πισίνα, μπάνιο στη θάλασσα, μπάνιο στην πισίνα, μπάνιο στη θάλασσα, τοστ, μπάνιο στην πισίνα, μπάνιο στη θάλασσα, μεσημεριανό, μπάνιο στην πισίνα, ύπνος, μπάνιο στην πισίνα, πλύσιμο και όξω για live και μετά για ύπνο. Για τους υπόλοιπους κάπως έτσι: Ξύπνημα ό,τι ώρα να ναι, χαλαρό μπάνιο στην πισίνα, ηλιοθεραπεία στη θάλασσα, καφές, χαλαρό μπάνιο στην πισίνα, μεσημεριανό, ηλιοθεραπεία, μπάνιο, live, χαλαρά ποτάκια, χαλαρά ποτάκια, dance και ύπνος ό,τι ώρα να ναι…
Σε ένα live ήρθαν κάποιοι Εγγλέζοι (ο ένας βρέθηκε και παλιός συνάδελφος του Πάνου) και μας έδωσαν την αφίσα μας να την υπογράψουμε με αφιέρωση… Αναρωτιέμαι τι θα λέει στην πατρίδα του γι αυτό…

Την τελευταία βραδυά που παίξαμε στην Αμμουδάρα, μας βοήθησε στο cajon ο Μάνος! Τι έκπληξη!Άσε που η φίλη μας η Μαριέτα η σβέλτα χόρεψε το Jaleo της!!! Μεγάλες στιγμές!
Στις 17/7 παίζαμε στο Ρέθυμνο. Μας φιλοξένησε η Τόνια και γι αυτό πολύ την ευχαριστούμε! Παίξαμε σε ένα μέρος πάρα πολύ όμορφο, στον κήπο του Αλή Βαφή. Ο κόσμος από κάτω σιωπηλός, προσηλωμένος. Ήρθαν και μερικά κορίτσια κι αγόρια από Σεβίλλη και έγινε τρελή fin de fiesta! Την επόμενη επιστρέψαμε σπίτι από το Ηράκλειο. Το παιδί μου έπεσε ξερό στο καράβι κι εγώ μαζί του. Ούτε που καταλάβαμε πως φτάσαμε!

Ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι, με όμορφες στιγμές, ωραίους ανθρώπους! Πραγματικά ένιωσα σα να είμαι στο σπίτι μου στο Faedra Beach και γι αυτό θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την Μαριέττα πρώτα απ όλους, τον Μάνο, τους γονείς τους, το προσωπικό που ήταν όλοι ευγενέστατοι, όσους ήρθαν να μας δουν, την ταβέρνα “Κάβος” και την ιδιοκτήτρια που χόρεψε rumba flamenca, την Τόνια που μας φιλοξένησε στο Ρέθυμνο, τον Αντρέα για τη φιλοξενεία στον “Αλή Βαφή”, τον Μιχάλη του ispania.gr την Νάντια που μας παραχωρεί πάντα και άμεσα τη σχολή της για πρόβες (dare2dance στο Χαϊδάρι σου λέω!) και ξεχωριστά να πω μεγάλο ευχαριστώ στην Αργυρώ, τον Πάνο και φυσικά την Όλγα (ξέρεις εσύ!)

Σας φιλώ όλους!
Yota